Contractacions noves

Dl.-Dv., de 8 h a 22 h
Ds. de 9 h a 14 h
(Horari peninsular)

Consulta el nostre horari d'atenció a la contractació.

Dl.-Ds., de 8 h a 22 h
(Horari peninsular)

Truca'ns gratis. O deixa'ns el teu telèfon i et truquem.

El número introduït és incorrecte. Si us plau, torna-ho a intentar. Gràcies. Truca'm

Atenció al Client

Dl.-Ds., de 8 h a 22 h
(Horari peninsular)

Hola
Àrea clients

Obrir listat FAQs

Factures

Contractes

Necessito el butlletí o CIE per canviar la potència?

Abans, et recordem que el butlletí elèctric o certificat d'instal·lació elèctrica (CIE) és un document oficial que certifica que la instal·lació elèctrica està en bon estat i en condicions de rebre el subministrament elèctric. Encara que cada comunitat autònoma té el seu certificat propi, tots recullen les característiques bàsiques de la instal·lació, com la potència instal·lada, la potència màxima admissible i el plànol de la instal·lació elèctrica. És un document obligatori a totes les cases/locals, siguin obra nova o de segona mà.

Moltes vegades no caldrà un CIE nou per canviar la potència, però en determinats casos la distribuïdora el demanarà per fer el canvi i has d'adjuntar-lo a la teva sol·licitud. Són aquests:

  • Demanes un augment de potència per sobre del màxim que estableix el teu butlletí actual. En aquest cas, necessites un nou butlletí que indiqui que la teva instal·lació elèctrica està preparada per a aquesta nova potència.
  • Canvi d'instal·lació de monofàsica a trifàsica o viceversa.
  • El teu butlletí té més de 20 anys, que és el màxim de vigència, i la teva distribuïdora comprova que la teva instal·lació no compleix les condicions tècniques i de seguretat reglamentàries.

El CIE el fa un instal·lador elèctric autoritzat pel Ministeri d'Energia, que s'encarrega de comprovar que la instal·lació compleix la normativa. L’objectiu final és garantir la seguretat i evitar accidents com ara incendis, electrocucions o danys patrimonials, entre d’altres.

El CIE ha d'estar validat, bé sigui físicament (segellat) o bé electrònicament (signatura digital o validació electrònica), per part de l'Administració o de l'Entitat de Control que correspongui (OCA, ECA, EICI, etc.) si escau, que és el que dona validesa al document.

Consulteu els instal·ladors autoritzats